2012. szeptember 1., szombat

Almás keverős süti

Anyósom hozott némi hullott almát, gondolván csinálok egy pitét. Nem volt kedvem pitéhez. Aztán a facebookon Viki feldobta ezt a receptjét és már tudtam is mi lesz az almából, meg a szomszédasszonytól kapott dió maradékából:) Kicsit morzsálódós lett, de ettől függetlenül nagyon bejött és nem csak nekünk tudtommal;) Persze kicsit alakítottam rajta, mert hát miért ne:) 


Almás keverős süti
Hozzávalók:
40 dkg nagyobb lyukú reszelőn lereszelt alma
35 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál sütőpor
2 dl olaj
15 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A sütemény tetejére: 10 dkg durvára darabolt dió, 2 dkg barna cukor
A hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük (a sütemény tetejére való dió és cukor kivételével!). A tésztát zsírozott - lisztezett tepsibe öntjük, és elsimítjuk. A darabolt diót összekeverjük a kristálycukorral, és ezt a keveréket egyenletesen elosztva a sütemény tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben (alsó-felső sütés 180 fok) tűpróbáig (kb. 30 percig) sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly