2012. szeptember 23., vasárnap

Fahéjas és kókuszos Doki csiga

Mert a jó dolgokat ismételni kell:) Ma fahéjas és kókuszos töltelékkel készültek a csigák. A tegnapi adagból egyetlen darab sem maradt:) Meglátjuk ezekből lesz-e, aki megéri a holnapot:)
A recept ugyanaz, csak kétfelé szedtem a tésztát és a töltelékeknél variáltam. Most 20 pici csigám lett 10-10 darab.


Fahéjas és kókuszos csigák
Hozzávalók:
5 g porélesztő
1,25 dl tej
225 g liszt
20 g cukor
35 g vaj

A töltelékhez - fahéjas:
15 g vaj
1 ek cukor
1 tk víz
1 tk fahéj

A töltelékhez - kókuszos:
15g vaj
1 ek cukor
1 tk víz
1 ek kókuszreszelék

1. A vajat kicsit megolvasztjuk, a tejet langyosra melegítjük. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és simára gyúrjuk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük meleg helyen.
2. Közben elkészítjük a tölteléket: A vajat megolvasztjuk, hozzáadunk minden egyebet és jól elkeverjük.
3. Ha megkelt a tészta - kétfelé vesszük, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk egy-egy téglalappá, egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket és hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát. Kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire, vagy szilikon sütőlapra helyezzük. Hagyjuk még kelni kb fél órát, majd előmelegítjük a sütőt 200 fokra és betoljuk a sütőbe 15 percre a csigákat.

Mind a két verzió nagyon finom lett. Azt hiszem ez marad a csigatészta édes verzióban későbbre is. :) Köszönet Dokinak érte:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly