2012. szeptember 29., szombat

Töltött szélű pizza

Kis elmaradás pótlás....Ha valamire lehet a többnél is több sajtot tenni, akkor azt én tuti kipróbálom, mert a sok sajtnál, csak a mégtöbb sajt a jobb:) Szóval a híres/hírhedt pizzéria ezen ötlete, már évekkel korábban felkeltette a figyelmemet, már akkor, amikor még csak a német adókon láttam a reklámot igen zsenge koromban és elképzelni sem tudtam, hogy a) elmenjek egy ilyen pizzériába vagy b) otthon magam süssem a pizzát. Nos azóta megvolt mind a kettő, bár utóbbi okán, előbbit nem igazán kedveljük. KáeM szokott nagyon kedvesen úgy fogalmazni, hogy nem tud egyetlen pizzéria sem felnőni a KiWi pizzához:)



Töltött szélű pizza
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
5 dkg búzadara
fél csomag szárított élesztő
1 kk só
125 ml langyos víz
2 ek olívaolaj
A szélébe: 10 dkg trappista sajt vékony csíkokra vágva…itt a mennyiség persze erősen függ attól, hogy mégis mekkorára nyújtjuk a pizzát. 
A tetejére: ízlés és kedv kérdése…de nálunk általában: zúzott fokhagymás olívaolaj, majd a paradicsomos alap (1 nagy evőkanál sűrített paradicsom - ha nagyon sűrű, akkor némi víz is, 1 pici Csípős Piros Arany, só, bors, oregano), hagyma szeletek, füstölt sonka csíkok, főtt kukorica, mozzarella sajt (1 golyót rá is szoktam szeletelni egy pizzára), néhány szelet vékonyra vágott kolbászkarika és némi pepperoni paprika, ha tényleg csípősen szeretnénk. 
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni (ha nincs idő, akkor van, hogy negyed óra után, már nyújtom is és még nem panaszkodott soha a tészta sem, mi sem). Ezután kinyújtjuk, a szélébe beletekerjük a sajtcsíkokat, megkenjünk a fokhagymás olajjal, majd a paradicsomos alappal. Jöhetnek rá a feltétek. Majd mehet a 200 fokos sütőbe a sajt pirulásáig. (Az idő némileg függ attól, hogy előmelegítettem-e a sütőt, vagy sem, s hogy hagytam-e megkelni jól a tésztát, vagy sem - de nagy általánosságban 20 perc elég szokott lenni neki).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly