2012. szeptember 1., szombat

Füstölt sajtos szűzérme

Tegnap a csíkosban jó áron, szép szűzérmét sikerült beszerezni. A terv szerint valami kínai jellegű készült volna belőle, aztán ma egyikünknek sem volt kedve a kínaihoz (ritka pillanat ez), így készült ez a kicsit sem fotógén (nyugodtan mondjuk ki kifejezetten ronda), ám annál finomabb és laktatóbb fogás. (Ezért nem tudtam ellenállni, hogy a rondasága ellenére írjak róla). Hármunknak is pont elég volt, ugyanis még Zsebi is lelkesen falta…legalábbis, amíg nem próbálkoztam meg a pürésítéssel, mert úgy már kellett a kis gourmannak:P


Füstölt sajtos szűzérme
35 dkg szűzérme
10 dkg bacon
50 dkg burgonya
1 közepes fej hagyma (7 dkg)
1 ek sertés zsír
2 dl tej
10 dkg karaván tömlős sajt
só, bors, szerecsendió, majoranna
A szűzérmét medalionokra vágjuk, sózzuk borsozzuk, majorannával megszórjuk és körbetekerjük a bacon szeletekkel. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés sertészsírral, majd elterítjük benne a krumplikarikákat, és ráhelyezzük a medalionokat. Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megdinszteljük, fűszerezzük, felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a sajtot. Mikor a sajt felolvadt és a mártás kicsit besűrűsödött, akkor leöntjük vele a húst és a krumplit. Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly