Az elmúlt napok gasztronómiai csúcspontja az IKEA éttermében fogyasztott borjú bécsi szelet volt. Ennek örömére kitaláltam hogy legyen ma itthon is ez a menü. No de vasárnap nincs nyitva piac, így éppen hazainduló Anyósom javaslatára egy interspart céloztunk be…hiába, hús szempontból rosszabb volt a választék, mint a helyi kicsi sparban. Sertéscomb került a kosárba, mondván abból még bármi lehet.
Hozzávalók:
6 vékony szelet sertéscomb
só, bors, piros paprika
10 dkg reszelt sajt
3 dkg vaj
A sertés combot sózzuk, megklopfoljuk, majd kivajazott tepsibe fektetjük. Tekerünk rá borsot, megszórjuk reszelt sajttal, majd a tetejére daraboljuk a maradék vajat, s meghintjük piros paprikával. 200 fokon nagyjából 20 perc alatt készre sütjük…mire a sajt megpirul a tetején a hús is meg sül, ha tényleg sikerült vékonyra (egyenletesre) szeletelni/klopfolni. Én sima burgonyapürével tálaltam, de nyugodtan elfért volna mellette valamilyen saláta is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.