2011. június 30., csütörtök

Mentás zöldborsó krémleves

Hát ezt is ki kellett próbálni, anyukámat vártam vele ma ebédre. Nem lett rossz, de nekem a sima zöldborsó krémleves, vagy a tárkonyos nem krémesített verzió jobban bejön.


Mentás zöldborsó krémleves
Hozzávalók:
15 dkg zöldborsó (CH 21,0g)
1 új hagyma (1 dkg - CH 0,8g)
5 db mentalevél (CH 0,0g)
só, bors
7 dl csirkealaplé (nálam kockából...ha zsengébb lett volna a borsóm, talán nem kellett volna ennyi folyadék - CH 2,5g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
A borsót a karikára vágott hagymával, a mentalevelekkel a csirkealaplében puhára főzzük. A tejet hozzáadva botmixerrel krémesre dolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

CH összegző:
2 nagyobb adag leves: 26,6 gramm
1 adag leves: 13,3 gramm
1 adag leves 1 adag kenyérkockával (fél szelet kenyérrel számoltam): 18,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly