2011. június 7., kedd

Krumplis kifli

Nem volt itthon semmi értelmes kenyérféle...leszámítva a lakóparki kecskéknek szánt erősen száradó darabokat, így mindenképpen sütni kellett valamit. Nagyon jól sikerült és meglepően gyorsan készen lett.


Krumplis kifli
Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya (CH 60,0g)
55 dkg kenyérliszt (CH 419,7g)
12 dkg sertés zsír (CH 0,0g)
12 dkg vaj (CH 0,5g)
1 tojás (CH 0,6g)
fél friss élesztő (CH 0,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
2 ek só (CH 0,0g)
reszelt sajt szórni (5 dkg - CH 0,8g)
A hozzávalókat a reszelt sajt kivételével alaposan összedagasztjuk. Fontos, hogy a krumpli maximum langyos legyen, különben ellágyítja a tésztát. Dagasztás után letakarva hagyjuk duplájára kelni, majd négy felé szedjük és téglalappá sodorjuk. A téglalapot 6 hosszúkás háromszögre vágjuk, majd szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Hideg sütőbe toljuk, amit 200 fokra (légkeveréssel) állítunk be. Nálam 40 perc alatt sült készre, helyes pirosas színűre. Én most csak a felét készítettem el, a tészta másik fele ment a fagyasztóba, remekül bírja a fagyasztást. Lisztes deszkán érdemes kiolvasztani/készre keleszteni.

CH összegző:
24 db kifli összesen: 490,0 gramm
1 db kifli: 20,4 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly