2011. június 1., szerda

Zöldborsós tészta

Tavaszias és könnyed....na meg gyors ebédre vágytam. Ilyenkor mindig a tészták jutnak első körben eszembe, mert hát jó esetben éppen annyi idő kell a mártásnak, mint amennyi idő alatt kifő a tészta. Az alábbi pont ilyen és ráadásul mindenféle hűtőben fellelt maradék belekerülhetett, bár a fotogénségével vannak problémáim, de hát mindent nem lehet.


Zöldborsós tészta
Hozzávalók:
8 dkg tészta (Nálam most Barilla tk - CH 53,4g)
4 dkg sovány sonka (CH 0,0g)
4 dkg újhagyma (CH 3,3g)
5 dkg zsenge tavaszi zöldborsó (CH 7,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 tk olívaolaj (CH 0,0g)
frissen őrölt bors, tárkony (CH 0,0g)
Tetejére: 3 dkg reszelt sajt (CH 0,5g)
A tésztát forró sós vízben megfőzzük. Amíg fő, addig az olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, rádobjuk a zöldborsót és azt is megfuttatjuk, majd a sonkát is. Fűszerezzük - nálam nem kellett plusz só a sonka sóssága miatt - mejd felöntjük a tejszínnel és addig forraljuk, míg kicsit be nem sűrűsödik. Ekkor összekeverjük a leszűrt tésztával és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

CH összegző:
Két kis adag összesen: 67,2 gramm
Egy adag: 33,6 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly