2011. június 20., hétfő

Sárgabarackos joghurtos kocka

Könnyed és nyári és krémes és nem túl édes, szóval lényegében minden, amit mostanában egy desszerttől elvárok. 


Sárgabarackos joghurtos kocka
Hozzávalók:
15 dkg kocka formájú háztartási keksz (CH 121,2g)
5 dl sárgabarackos joghurt (CH 74,5g)
15 dkg sárgabarackpüré (CH 15,3g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
5 dkg porcukor (CH 50,0g)
10 g zselatin (CH 0,0g)
Fóliával kibélelünk egy jénai tálat, majd az alját kirakjuk a keksszel. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál forró vízzel. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a sárgabarackpürét is. (A püréhez a barackokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és villával alaposan összetörjük.) A kész masszába beledolgozzuk a zselatint, majd a kekszre öntjük, ezután a tetejét is kirakjuk keksszel, majd hütőben pihentetjük egy napot. Ekkor kiborítjuk és lehúzzuk a fóliát. 

Szeleteljük és jól megesszük:) Részünkről - főleg részemről - konszolidáltam magam és a felét megint a szomszédasszony belátására bíztam:)

CH összegző:
15 szelet összesen: 267,0 gramm
1 szelet: 17,8 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly