2011. június 20., hétfő

A király beszéde

Ha jól emlékszem a facebookon olvastam róla mindenféle méltató szavakat, többektől. Semmi mást nem olvastam előzetesen, az alábbi beharangozó sorokat sem....vagyis nagyjából fogalmam sem volt, hogy miről is fog szólni a film:)


A borítóról:
"A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni."


Érdekes volt. A káromkodós részek kimondottan tetszettek....annyira nem illett a szereplőhöz (na meg a játszott szerephez). A szereplő választás egyébként nagyon jó volt. A film pedig remekül bemutatja, hogy egy kékvér és egy egyszerű ember között is kialakulhat igen szoros barátság, legalábbis számomra ezen volt a fő hangsúly a filmben. Nem sorolnám fel a díjakat, amiket a film kapott, mert a 4 Oscar díj mellett még volt jó pár másik is.

Azóta pedig kicsit felgyúrtam magam a történelmi háttérből is, hogy ne maradjak tudatlan:)

A jelenetfotókért és a dvd borítóért köszönetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly