2011. június 20., hétfő

Krumplis-túrós kocka

Most éppen a maradék hasznosítás jegyében készült, de önmagáért is elkerül majd, mert nagyon finom. Tesztelve, hogy másnap is teljesen fogyasztható állagú marad:)


Krumplis-túrós kocka
Hozzávalók:
25 dkg kenyérliszt (CH 190,8g)
10 dkg főtt, áttört krumpli (CH 20,0g)
10 dkg tejfölös túró (maradék - kb. CH 3,7 g)
1 tojás (fele a kenéshez - CH 0,6g)
10 dkg vaj (CH 0,4g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kétszer áthajtogatjuk. Ezután kisodorjuk és felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük és kevés reszelt sajttal megkoronázzuk. 200 fokra kapcsolt, de még hideg sütőbe toljuk és 30 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
24 db összesen: 215,5 gramm
1 kocka: 9,0 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly