2011. június 7., kedd

Tejszínes zöldborsófőzelék

Anyu kertjéből a saját kézzel szedett zsenge zöldborsóból. Már egyszer csináltam ilyen tejszínes verzióban, aztán elmaradt, de most megint emellett döntöttem. Nagyon kellemes lágy így az íze.


Tejszínes zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
25 dkg zöldborsó (CH 35,0g)
ízlés szerint só (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 kk pirospaprika (CH 0,0g)
1 jó ek keményítő (2,5 dkg - CH 22,5g)
víz (CH 0,0g)
A zöldborsót feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi. Amíg fő, addig a tejszínt simára keverjük a keményítővel és a pirospaprikával. Mikor megpuhult a borsó behahabarjuk a tejszínes keményítővel, majd kiforraljuk és tálaljuk. Adhatunk mellé tükörtojást is. Én most csak egy burgonyás kiflivel eszegettem.

CH összegző:
3 adag összesen: 60,5 gramm
1 adag: 20,1 gramm
Kiegészítve egy burgonyás kiflivel, na és némi cseresznyével desszertként tökéletes 50 grammos ebéd volt:)

2 megjegyzés:

  1. Szia,
    Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
    Előre is köszönöm a segítséget.

    VálaszTörlés

Printfriendly