2011. június 15., szerda

Kukoricás-tejszínes csirkemell

Meglepő, hogy még nem került fel, mert eléggé szeretjük (vagy csak meglepő, hogy nem találtam meg:P). Az tény viszont, hogy a hűtő aktuális tartalmának fényében mindig kicsit másként készül, de azért általában az alábbiak szerint:


Kukoricás-tejszínes csirkemell
Hozzávalók: 
25 dkg csirkemell (CH 1,0g)
5 dkg csemege kukorica (CH 5,8g)
2 dkg vaj (CH 0,1g)
1 kis fej vöröshagyma (3 dkg - CH 2,5g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 tk liszt (5g - CH 3,8g)
oregano, só, frissen őrölt tarka bors (CH 0,0g)
A hagymát és a csirkét kockára vágjuk. Majd a hagymát a vajon megdínszteljük. Rádobjuk a csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Rászórjuk a lisztet és összeforgatjuk. Ezután jön a kukorica, a fűszerek, a tejszín és ízlés kb. 1,5 dl víz. Addig főzzük, amíg a csirke teljesen meg nem puhul....erre 20 perc tökéletesen elég szokott lenni. Ha esetleg nem lenne kellően sűrű a mártásunk, akkor még utólag is sűríthetünk rajta kevés keményítővel, nálam erre nem szokott szükség lenni. Párolt rizzsel, krokettel, vagy akár kifőtt tésztával is tálalhatjuk.

CH összegző:
2 adag összesen: 16,2 gramm
1 adag mártásos hús: 8,1 gramm
1 adag hús rizzsel körítve: 37,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly