2011. június 5., vasárnap

Mascarpones eper torta

A grillezős vendégségre ajánlottam fel, hogy mi visszük a desszertet. Ma reggel készült el, kicsit féltem, hogy nem dermed meg, de jó lett:) Nem egy émelyítően édes desszert, de azért nem lehet belőle egyszerre nagy dózist elfogyasztani. Mindenesetre aki kóstolta, annak ízlett:) A krém eredeti öltetét Ízbolygó adta. 


Mascarpones eper torta
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás (CH 1,8g)
3 kanál kristálycukor (5 dkg - CH 50,0g)
3 kanál liszt (6 dkg - CH 45,8g)
1 csipet sütőpor (CH 0,0g)
A krémhez:
50 dkg mascarpone (CH 13,0g)
2,5 dl tejszín (CH 7,5g)
30 dkg eper (CH 21,0g)
2 csomag vaníliás cukor (CH 20,0g)
5 kanál porcukor (6 dkg - CH 60,0g)
2 csomag zselatin fix (CH 0,0g)
A tejszínt a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, és az epret, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzákeverjük a zselatinfixet és a kihűlt piskótára halmozzuk (érdemes a kapcsos forma karimáját visszatenni) és rásimítjuk, végül hűtőben dermesztjük. Leszedjük a karikát és eperszeletekkel díszítjük. 


CH összegző:
12 szeletes torta összesen: 219,1 gramm
1 szelet: 18,3 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly