Móninál láttam meg ezt az egyszerű és nagyszerű süteményt, vagyis az ötletadó alapreceptet, amit naná, hogy kicsit átalakítottam, jelen esetben gyümölcsösítettem is. Kicsit türelmetlen voltam a szeletelésnél, mert a csoki még nem kötött meg teljesen, de mennyei finom lett. Legközelebb nagyobb tepsiben sütöm, hogy kicsit laposabb legyen, meg szerintem jelentősen több gyümölcsöt is elbír a tészta, de az alaprecept az zseniálisan finom, köszönet érte.
Sárgabarackos kocka
Hozzávalók:
4 tojás (CH 2,4g)
15 dkg cukor (CH 150,0g)
2 dl olaj (CH 0,0g)
2 dl joghurt (ez pont két pohár Danone activia - CH 13,6g)
30 dkg liszt (CH 228,9g)
1 sütőpor (CH 0,0g)
5 db sárgabarack (35 dkg - CH 35,7g)
A bevonathoz:
1 tábla étcsoki (nálam Szerencsi Szerecsen - CH 51,1g)
5 dkg vaj (CH 0,2g)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot végül a sütőporral elkevert lisztet is. Zsírozott lisztezett tepsibe simítjuk, majd belenyomkodjuk a fél barackokat. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük (nehéz elrontani, mert isteni illat lengi be a lakást:)) Rácsra szedjük ki és amikor kihűlt megkoronázzuk a csokimázzal.
CH összegző:
20 kocka összesen: 481,9 gramm
1 kocka: 24,1 gramm
Micsoda gyönyörű színe van
VálaszTörlés@BiankaA házi tojásnak nincs párja;)
VálaszTörlés