Rita facebook fotója és persze bejegyzése adta a remek ötletet, én kicsit másként csináltam, az itthon található hozzávalókra optimalizálva. Nagyon finom lett, másfajta gyümölcsből is ki fogom próbálni ezt a joghurtos verziót. A blogolással viszont vannak mostanában apróbb gondjaim, de látom, hogy másnak is...a képfeltöltés továbbra is esetleges, vagy működik, vagy nem:P
Sárgabarackkrémleves
Hozzávalók:
30 dkg sárgabarack (CH 30,6g)
1 pohár natúr joghurt (CH 6,8g)
2 ek méz (5 dkg - CH 40,5g)
1 ek citromlé (CH 0,0g)
1 fahéj rúd (CH 0,0g)
5 szem szegfűszeg (CH 0,0g)
A mézből, citromléből, fahéjból és a szegfűszegből 1 liter vízzel fűszeres oldatot főzünk. A sárgabarackot kevés forró vízben megfürdetjük, hogy a héját könnyen lehúzhassuk. Ezután a joghurttal botmixerrel pépesre dolgozzuk. Felöntjük a leszűrt fűszeres oldattal, majd összeforraljuk és türelemmel kivárjuk, hogy kihűljön. Ezután jól megesszük:)
CH összegző:
6 kisebb vagy 4 nagyobb adag összesen: 77,9 gramm
1 adag: 13,0 gramm/19,5 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.