2011. június 13., hétfő

Meggykrémleves

Lényegében semmiben sem különbözik a normál meggylevestől, csak éppen krémesítve vagyon. Igazán jól sikerült, felkerül a repertoárba, ebben a formában is.:)


Meggykrémleves
Hozzávalók:
20 dkg magozott friss meggy (CH 22,0g)
1 rúd fahéj (CH 0,0g)
5 szem szegfűszeg (CH 0,0g)
1,5 dl tejszín (CH 4,5g)
5 dkg vaníliás cukor (CH 50,0g)
víz (CH 0,0g)
1 dkg keményítő (CH 9,0g)
A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és teatojásban a fűszereket. Felforraljuk, majd a meggyet a keményítővel és tejszínnel botmixerrel krémesre dolgozzuk és a főzőlével felöntjük. Kiforraljuk és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk.

Esetlegesen el tudom képzelni egy gombóc vaníliafagyival is mondjuk éppen langyosan:)

CH összegző:
4 pohárnyi összesen: 85,5 gramm
1 pohár: 21,4 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly