2011. június 30., csütörtök

Graham fonat

Padlizsánkrémet is készítettem anyu érkezésének örömére - ő még sosem evett ezelőtt. Ehhez viszont kellett valami pékárú is, s ha már ilyen, akkor legyen ez is házi és persze egészséges. Nagyon jól sikerült, mondjuk aki nem szereti a sok ropogós héjat, annak nem ajánlom, de a krémhez tunkolni tényleg isteni lett, talán jobb, mint a pirítós kenyér lett volna.


Graham fonat
15 dkg kenyérliszt (CH 114,5g)
15 dkg grahamliszt (CH 96,6g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
1 pohár natúr joghurt (Danone activia - CH 6,8g)
1 joghurtos pohárnyi víz (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk duplájára kelni. 12 egyforma darabra vágjuk és rudakat sodrunk belőle. Hármat- hármat összefonunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Ismét hagyjuk megkelni, addig a sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy tálban teszünk be vizet. A kis fonatokat lepermetezzük vízzel, majd a sütőbe toljuk és a megfelelő szín eléréséig sütjük. Nálam ez most 30 perc volt, de nagyon függ attól, hogy mennyire volt meleg a sütő.

CH összegző:
4 fonat összesen: 217,9 gramm
1 fonat: 54,5 gramm


És bónuszként megmutatom, hogy mivel is lepett meg anyu:) Minden saját vagy családi termés:) És a képen még nem is látszik, hogy kaptam kaprot is, meg petrezselyemgyökeret:) Köszi Mami itt is...és nem is vitted el a tollat;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly