2011. június 12., vasárnap

X-Men: Az elsők



A már tegnap emlegetett másik film, ami versenyben volt (és még mindig nincs vége a sornak;)). Nos szeretjük a három részt, nem láttuk a Farkasról szóló külön epizódot, bár többször tervben volt (a rossz kritikák miatt nem néztük meg), most mégis úgy döntöttünk, hogy ennek adunk egy esélyt, mert erről meg jókat olvastunk. Én bevallom kicsit tartottam tőle, hogy hiányozni fognak az ismerős szereplők, meg hogy milyen lehet egy olyan film, aminek megint a végét láttuk előbb, és csak most látjuk az elejét.....


"A hatvanas évek Amerikájában járunk. Két különös, tehetséges fiatalember összebarátkozik. Az egyik angol arisztokrata, a másik Kelet-Európából menekült, Auschwitzot túlélt zsidó. Barátságuk alapja, hogy mindkettőjük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek gondolatait, a másik uralkodik a fémek fölött. Képességeik más hasonló mutánsok körébe sodorják őket, és ők állnak élére annak a közös harcnak, amelyet az emberiségre leselkedő óriási veszély elhárítására kezdenek. De a küzdelem őket magukat is eltávolítja egymástól: Magneto és Xavier egymás ellen fordítja földöntúli erejét."


......az aggodalom nem is bizonyult jogtalannak. Vontatottan, már-már unalmasan indul a sztori, sokára futnak össze a szálak. A korábbi részekhez (időben későbbi) képest sok helyen meglehetősen pontatlan a mostani epizód, s a szereplők közül is csak négy van olyan, aki a későbbi részekben is érdemben feltűnik (na meg Farkas, akinek egy kb. 2 perces jelenete van a filmben...bár kétségtelenül ez a film egyik legjobb jelenete). Szóval három jó jelenetet sikerült felfedezni a filmben.: Ms. Frost és az orosz vezető erotikus mozzanata, aztán Farkassal kapcsolatos térítési próbálkozás és arra a válasz "Húzzatok a francba", illetve az utolsó jelenet "Az én nevem mostantól Magneto" ....bár itt nem a szöveg volt a lényeg, hanem a kis ördögszarvas sisak a fején, amin még a moziból kifelé is röhögnöm kellett (ha később találok erről képet, akkor fel fogom tenni;)). A szereplők egyébként nem voltak tökéletesen eltaláltak, sokaknál erősen be kellett vetni a képzelő erőt, hogy elhiggyük később mivé változnak/öregszenek. Szóval a lényeg, hogy nem aratott osztatlan sikert a film nálunk, nem is tudom, hogy bekerül-e a gyűjteménybe. 


Továbbá köszönettel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly