2011. június 16., csütörtök

Ördögi spagetti

Gyors és laktató fogást szerettem volna, ami megfelel a mostanában olyan gyakran felmerülő kritériumnak: magyaros és csípős (érdekes, mert a kritérium tőlem és nem KáeMtől hangzik el). Megfelelt, nem utoljára kerül az asztalra egészen biztosan. 


Ördögi spagetti
Hozzávalók:
15 dkg durum spagetti (CH 105,0g)
3 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 kis fej hagyma (3 dkg - CH 2,5g)
4 gerezd fokhagyma (9g - CH 2,4g)
25 dkg darált sertéshús (CH 1,0g)
1 kis doboz sűrített paradicsom (70g - CH 14,0g)
1 tk Erős Pista (CH 0,0g)
8 chili karika (CH 0,0g)
1 tk frissen őrölt bors (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
1 dl víz (CH 0,0g)
Tálaláshoz: 5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
A spagettit lobogó sós vízben megfőzzük. Míg fő elkészítjük a mártást: a hagymákat megtisztítjuk és összeaprítjuk, majd kevés olívaolajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst is és fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a paprikakrémet és a többi fűszert. Felöntjük a tejszínnel és a vízzel, végül alaposan összeforraljuk. A leszűrt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

CH összegző:
3 adag összesen: 131,7 gramm
1 adag: 43,9 gramm
/Ha szűkebben mérjük a mártást, és kicsit több tésztát veszünk, akkor 4 adag is kijöhet belőle/

2 megjegyzés:

Printfriendly