2011. május 16., hétfő

Tavaszias zöldborsó leves

Szombaton a zöldségesnél a kosárba került egy fél kiló zsenge zöldborsó is. Levesnek szántam, de a hagyományos ízesítés helyett úgy gondoltam, hogy legyen tárkonyos, ha már csirkeragulevesnek annyira szeretjük:)


Tárkonyos zöldborsó leves
Hozzávalók:
3 dkg hagyma (CH 2,5g)
1 ek olaj (CH 0,0g)
18 dkg zsenge zöldborsó (CH 25,2g)
5 dkg sárgarépa (CH 4,1g)
2 dkg petrezselyemgyökér (CH 1,2g)
5 dl tyúkhúsleves alaplé (Alnatura Bio leveskockából - CH 2,5g)
tárkony, só, bors (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 tk keményítő (5g - CH 4,5g)
esetleg víz (CH 0,0g)

Csurgatott tészta:
5 dkg liszt (CH 38,2g)
fél tojás (CH 0,3g)
só (CH 0,0g)
kevés víz (CH 0,0g)
A hagymát - tisztítás után - apró kockára vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a zöldborsót is. Fűszerezzük és kicsit átpirítjuk. Ezután felöntjök a tyúkhúsleves alaplével, majd addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Ekkor belecsurgatjuk a tésztát, amíg egyet forr, elkeverjük a keményítőt a tejszínnel, és ezzel enyhén besűrítjük. Még egyet forralunk rajta, azután tálaljuk.

CH összegző:
6 kisebb adag összesen: 81,5 gramm
1 adag: 13,6 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly