2011. május 26., csütörtök

Írós kenyér Limara nyomán

Nem egészen az, mert öregtészta nem állt rendelkezésre, meg a formázás is kicsit más, de azért mégsem változott annyira sokat az eredeti recept. Legközelebb nagyobb formát választok, mert így igencsak magas lett a kenyérkém. Na meg persze szerintem megpróbálok majd reformosítani is rajta kicsit.


Írós kenyér
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt (CH 381,5g)
2 tk só (CH 0,0g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
1,5 dl író (145g - 6,7g)
1,5 dl víz (CH 0,0g)
1 tk barna cukor (3g - CH 2,9g)
2,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk. Majd letakarva duplájára kelesztjük. Ezután formázzuk és hagyjuk ismét duplájára kelni. 230 fokra előmelegített gőzös sütőben (én egy sütőbe tehető tálban szoktam mostanában kevés vizet megfagyasztani) és 10 percig sütjük. Ezután 200 fokra mérsékeljük a sütőt és 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük, azonnal lespricceljük vízzel, és hagyjuk kihűlni.

CH összegző:
Az egész kenyér: 391,1 gramm
Nekem 16 méretes szelet lett, így egy szelet: 24,4 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly