2011. május 25., szerda

Tejfölös karalábéleves

Zsenge tavaszi karalábé került a kosárba. S a melegre való tekintettel könnyedebb ebédeket kívánok csak, így a leves pont jó választás. 


Tejfölös karalábéleves
2 db közepes fej karalábé (60 dkg - CH 41,4g)
2 közepes szál sárgarépa (10 dkg - CH 8,1g)
1 kisebb fej vöröshagyma (4dkg - CH 3,3g)
1 csokor petrezselyemzöld, 2 lestyánlevél (CH 0,0g)
1 tk piros arany (CH 0,0g)
só, pirospaprika, őrölt bors (CH 0,0g)
2 marék csipetke (4 dkg - CH 28,0g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
2 ek tejföl (8 dkg - CH 3,0g)
A hagymát apróra vágjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát negyed karikára. A hagymát olajon megdinszteljük, rászórjuk pirospaprikát, a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a karalábét és a sárgarépát, fűszerezzük, teatojásban hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a lestyánt, majd addig főzzük, amíg fél puha nem lesz, akkor hozzáadjuk a csipetkét és készre főzzük.

CH összegző:
8 bőséges adag összesen: 91,4 gramm
1 adag: 11,4 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly