2011. május 11., szerda

Csirkemájas tészta

Egyértelműen a nekem kedves szekciót erősíti, annál is inkább, mert KáeM - a libamájat kivéve -  még mindig allergiás a májra. Nekem viszont nagyon bejött. Gyorsan készen lett és igazán laktató fogás volt. Nagyon régen találtam valahol az eredeti receptet, de már nem emlékszem hol, ha erre jár a forrás, szóljon és természetesen jelölöm.


Csirkemájas tészta
Hozzávalók:
12,5 dkg tészta (CH 90,0g)
20 dkg csirkemáj (CH 6,0g)
1 kis fej vöröshagyma (4 dkg - CH 3,3g)
1 gerezd fokhagyma (1g - CH 0,3g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
1 ek libazsír (CH 0,0g)
só, frissen őrölt bors, oregano (CH 0,0g)
reszelt parmezán a tetejére (3 dkg - CH 0,5g)
A tésztát (széles metélt lett volna a legjobb, de az nem volt kéznél) lobogó sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a mártást: a csirkemájat megmossuk és csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, majd a megolvasztott libazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a májcsíkokat is és átforgatjuk. Fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. A kész leszűrt tésztával összeforgatjuk, majd reszelt parmezánnal megkoronázva tálaljuk.


CH összegző:
A fenti nekem két nagyon bőséges adagot adott ki összesen: 106,1 gramm
1 adag: 53,1 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly