2011. május 15., vasárnap

Vegyes zöldségköret

Annyira megtetszett a tegnapi ebédnél, hogy ma gondoltuk itthon is előadjuk, főként, mert még passzolt is a grillezős csípős sertés tarja mellé. A grillezést az időjárás mondjuk meghíúsította, de tepsiben sülve is jó lett a tarja és a köret. Mondjuk ebből a köretből kis mennyiséget nem igazán lehet csinálni, legalábbis nekem nem sikerült, szóval még esszük holnap is:)


Vegyes zöldségköret
Hozzávalók:
1 közepes fej lilahagyma (8 dkg - CH 6,6g)
1 kisebb padlizsán (30 dkg - CH 14,4g)
1 vékonyabb cukkini (20 dkg - CH 10,6g)
2 kaliforniai paprika (sárga és piros, 25 dkg - CH 7,5g)
3 db tenyérnyi gomba (15 dkg - CH 5,0g)
1 dl olívaolaj (CH 0,0g)
1 ek zöldségekhez való grillfűszerkeverék (CH 0,0g)
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A hagymát negyedekbe vágjuk, majd rétegekre szedjük. A többi hozzávalót kockára vágjuk. Az olívaolajat kikeverjük a fűszerkeverékkel, majd alaposan összeforgatjuk a zöldségekkel. Ezután 200 fokos légkeveréssel turbózott sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük, közben átkeverjük. Nálam most a hús mellett, konkrétabban alatt sült a sütő legaljában, 

A zöldségek mennyisége igazából csak tájékoztató jellegű, nekünk ez a mennyiség két evésre bőségesen elegendő. Nagyon bejött ízvilágra, így biztosan előkerül még a nyár folyamán számtalanszor, valószínűleg más-más összetételben is:) 

CH összegző:
4 adag összesen: 44,1 gramm
1 adag: 11,0 gramm
Valójában ez mondjuk egy ebédre édes kevés, annál is inkább, mert a fent említett zöldségekről a dietetikai oktatáson azt az információt kaptam, hogy nem is kell számolni velük. Kiegészítve a hússal egyébként egy adag 11,5 grammot tett ki...de azért megoldottam, némi desszerttel kiegészítve:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly