2011. május 8., vasárnap

Fehér csokoládés epres szelet

A tavaszi koranyári időszak egyértelműen kedvenc gyümölcse, részemről a többi évszaké is. Általában kevés esélye van süteménybe kerülni, mert nemes egyszerűséggel megesszük magára, a savanykásabbakat esetleg egy kevés porcukorral megszelidítve. Most azért egy keveset feláldoztam a süteménybe (a dekorálásra sajna már nem maradt:P) és ezt nem is bántam meg.:)


Fehér csokoládés epres szelet
Hozzávalók:
10 dkg babapiskóta (nálam most tallérok - CH 77,7g)
10 dkg eper (CH 7,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
20 dkg tejföl (CH 7,2g)
10 dkg fehér csokoládé (CH 63,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
1 cs. zselatinfix (CH 0,0g)
A fehér csokoládét a tejben felolvasztjuk. Az epret botmixerrel pürésítjük, majd elkeverjük a tejföllel és a fehér csokoládéval (ha ezutóbbi már kihűlt). A kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatjuk az eperes fehér csokoládés krémmel, illetve a zselatin fixxel. A formát kibéleljük folpackkal, majd kirakjuk a babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a krémet és a tetejét is kirakjuk piskótával. Hűtőben dermesztjük. A formából kifordítva a fóliát leszedve tálaljuk. Hedonisták tejszínhabbal koronázva is fogyaszthatják.

CH összegző:
Teljes adag - 20 ujjnyi szelet: 165,5g
1 szelet: 8,3 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly