2011. május 19., csütörtök

Retek saláta

Nem szeretem a retket...pedig piros és általában a piros dolgokat szeretem (eper, paradicsom). Na mindegy. A lényeg, hogy annyira megtetszett Piszke leírása alapján még húsvétkor, hogy gondoltam egy grillezésnél kipróbálom. A grillezés egyenlőre elmaradt, de a saláta nem. Hááát aztat hiszem, hogy most már a retket is szeretem:) Ebben a formában legalábbis...bár legközelebb jelentősen kevesebb sóval kell készítenem, mert most finoman szólva is érezhető volt, hogy szerelmes a szakácsnő:P


Retek saláta
Hozzávalók:
1 csomó retek (26 dkg - CH 5,7g)
1 csomó zöldhagyma 12 dkg - CH 10,0g)
1 pohár 20%-os tejföl (20 dkg - CH 7,6g)
2 mackósajt (kisebb fajta - CH 2,8g)
só (CH 0,0g)
A retket és a zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és egy tálban rétegezve besózzuk és jól lefedve egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap a keletkezett levét leöntjük (jól kicsavarjuk), majd hozzáadjuk a tejfölt, az apró kockára vágott medve sajtot, ízlés szerint sózzuk és jól összeforgatjuk. Jót tesz neki, ha ismét van 2-3 órája összeérni az ízeknek.

CH összegző:
2 nagy adag összesen: 26,1 gramm
1 adag: 13,1 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly