2011. május 29., vasárnap

Omlós kocka

Újabb sós rágcsa...ez talán még jobban hasonlít az esküvőre Kapitányék által alkotott mennyei sajtos kockához. Nagyon jól bírja a hosszabb tárolást is. 


Omlós kocka
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt (CH 305,2g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
7 dkg reszelt sajt (CH 1,1g)
1 tojássárgája (a fehérje kenni kell - CH 0,6g)
1 tk sütőpor (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
fekete szezámmag a szóráshoz (4g - 0,4g)
A hozzávalókat - a tojásfehérje és a szezámmag kivételével - összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra sodorjuk, majd kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kockákat, felvert tojásfehérjével megkenjük és szezámmaggal megszórjuk. 200 fokos légkeveréses sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

CH összegző:
90 db összesen: 312,1 gramm
1 db: 3,5 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly