2011. május 10., kedd

A varázslótanonc



Nagyon régen írtam filmről...mostanában valahogy nem találtunk olyat a kínálatban, ami megtetszett volna, így általában a régi kedvencek kerülnek elő, s a mozit is maximum annyira közelítettük meg, hogy vegyünk egy kis nachot;) Ez a film már régóta szerepel a gyűjteményben, de valahogy nem szántuk rá magunkat a megnézésre. Most is csak úgy találomra választottam ki...s bevallom attól tartottam, hogy valamiféle Harry Potter klónt fogok látni. Erre utalt a film eleje is, de aztán kiderült, hogy itt már nem egy kiskamasz fiúka fog varázslást tanulni, hanem egy felnőtt srác. 



"Dave Stutler egy átlagos főiskolás srác, aki épp fizikavizsgájára készül, és szeretne randit kérni álmai nőjétől, Beckytől. Balthazar Blake pedig egy igazi varázslómester, aki a mai, modern Manhattanben tengeti napjait, és próbálja megvédeni a várost ősi ellenfelétől, Maxim Horvath-tól. Balthazar nem boldogul egyedül, így felfogadja tanoncának Dave-et, akiben rejtett mágikus képességeket vél felfedezni. Sajnos ezek az erők túl mélyen lappanganak Dave-ben, aki bár keményen próbálkozik, csak nehezen tudja elsajátítani Blake összetett varázsművészetét. A mágus és segédje azonban keményen dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák a sötétség erőit. Az ifjú Stutlernek most minden bátorságára szüksége lesz, hogy túlélje a kiképzést, megmentse a várost, és még a kiszemelt lány szívét is meghódítsa, hogy végül joggal nevezhesse magát igazi varázslótanoncnak."


A sztori nem nagy durranás, de azért nézhető. Humor igen kevés szorult a történetbe, s kicsit összecsapottnak is éreztem. Aranyos viszont, hogy a varázslatokat igyekeznek a fizikával magyarázni, ami nem éppen szokványos. Mindenesetre a végére azért eljutunk a katarzishoz és a nem kicsit szerencsétlen főhősünk győzedelmeskedik a gonoszon, s ezzel elnyeri méltó jutalmát, na meg a szerelmet is:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly