2011. május 4., szerda

Kávés keksztekercs

Nagynéni alapreceptje után, most megpróbáltam egy kávés verziót. Nagyon jó lett, de az elmaradt vendégség örömére a fele a fagyasztóban landolt, meglátjuk milyen lesz kiolvasztva. Beszámolok majd róla.


Kávés keksztekercs
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz (CH 366,0g)
10 dkg porcukor (CH 99,9g)
1 dl kávé (CH 0,0g)
2,5 dl tej (CH 11,5g)
2 dkg kakaópor (CH 2,1g)
2 ek rum (CH 0,0g)
5 dkg baracklekvár (CH 32,3g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd egy rövid időre hűtőben pihentetjük. Ezután zsírpapír/folpack segítségével kisodorjuk, majd megkenjük az alábbi krémmel, feltekerjük és külsejét kókuszban meghempergetjük. Tálalásig hűtőben pihentetjük. (Én ebből az adagból két rudat formáztam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele!)

Krém:
20 dkg vaj (CH 0,8g)
20 dkg porcukor (CH 199,8g)
10 dkg kókuszreszelék (CH 6,4g)
A hozzávalókat habosra keverjük és úgy kenjük rá a kinyújtott alapra.

CH összegző:
A teljes adagot 60 szeletnek sikerült kihozni: 718,8 gramm
1 szelet: 12 gramm

2 megjegyzés:

Printfriendly