2011. május 1., vasárnap

Lanzhou (兰州) kínai étterem


A bejárat
Kedves barátainkkal mentünk ma ebédelni a fent említett helyre, amihez nem sikerült honlapot találnom. Helyileg a Luther utcában leledzik az étterem a Keleti és a Blaha között. Én nem találtam magyar nyelven kiírást, de ez igazán nem okozott problémát, mert a helyet eleve A. barátunk ajánlotta, aki eléggé perfekt kínaiból...párjával Cs.-vel többször jártak már Kínában is, szóval igazán mérvadó a véleményük kínai ételek témájában. Szerintük ez a város második legjobb kínai étterme (nem, nem Wang mester az első, ő csak az előkelő harmadik helyet érdemelte ki náluk).

Tábla a magasban
Szóval az étterem a szokásos kínai feelinget hozza: nincs terítő, viszont patinásan ragadnak az asztalok. Az étlapok kellően szétnyűttek és mint minden kínai étteremben jó hosszúak is. Megtalálható rajta minden szokásos elem, meg jó néhány teljesen szokatlan is. A legjobb része az utolsó oldal, ami csak bennfenteseknek van fenntartva, hiszen kínai jelekkel vannak csak megadva az ételnevek, így csak bátrak, vagy kínaiul tudok tudnak rendelni róla. Mivel A. és Cs. jól ismerik a helyet, na és minket is eléggé, hát A.-ra bíztuk a rendelést. Nem csalódtunk:) Az alábbi fogások kerültek az asztalunkra (majd a jó fele becsomagolva a dobozainkba), A.-nak köszönhetően menő módon kínai jelekkel is megadom az ételek neveit:

Előételek
Előételek:
Fokhagymás tengeri alga: 凉拌海带 - KáeMnek nagyon tetszett, engem nem győzött meg.
Pácolt sertésfül erőspaprikas szósszal: 红油耳丝 - Ez mind a kettőnknek tetszett.
Mandulás zeller: 西芹杏仁 - Nekem ez volt a sztár előétel, itthon is be fogom vezetni a mindennapokba a szárzellert.

Főételek:
Mandulás csirkeragu
Mandulás csirkeragu: 杏仁鸡丁 - Nem volt rossz, bár mogyoró több volt rajta, mint mandula.

Csirkeragu gong-bao módra
Csirkeragu gong-bao módra: 宫保鸡丁 - Ez kicsit más, mint szokásos, mert répa is van benne. Finom, de iszonyatosan csípős.

Ta-pán-csi
Ta-pán-csi: 大盘鸡 - Húúú ez volt a nap egyik kedvence, ez is csíp, de valahogy nem annyira, mint az előbbi. 

Szárazra sült birka
Szárazra sült birka: 效然羊肉 - Ilyet Wangnál is szoktunk enni, de itt jelentősen jobban tetszett a fűszerezése.
Töltött padlizsán édes szószban
Töltött padlizsán édes szoszban: 糖醋茄来 - Na ez volt az abszolút sztárom ma...alig bírtam abbahagyni.
干锅香辣鸡 - Erre nem tudok magyar nevet adni, mert a VIP étlapról érkezett. Ezt nem kóstoltam, de a többiek szerint finom volt. Valami fajta hagymás csirke fogás. (Elfelejtettem lefotózni)

Kézzel gyúrt tésztaleves marhahússal
Leves:
Kézzel gyúrt tésztaleves marhahussal: 牛肉面 - Ebből mi nem ettünk, de nagyon jól nézett ki, legközelebb szerintem kipróbáljuk.

Nagyon jó a hely, egészen biztosan vissza fogunk még térni máskor is. A kiszolgálás egyébként aranyos, mert kicsit részre hajló: ugyan egy magyar úr szolgál fel, de mégis valahogy a kínai vendégek asztalára gyorsabban kerülnek a fogások, mint a többi vendégére. 

Étlap elemzés kínai iPhone progival;)
A fenti sok finomságért egy-egy üdítőért és egy kancsó teáért, borravalóval megfejelve 18.500 pénzt hagytunk ott, ami nem kevés, de vegyük figyelembe, hogy 4 főnek még fokozott étvágy mellett is további két étkezésre elegendő, amit elcsomagoltak.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis beszámoló, köszönjük! És melyik az első étterem, az nem derült ki.:D A Lao Sechuan?
    Néha kölcsönvenném a A. barátotokat, ő gyakorlatilag egy VIP belépő a kínai éttermekbe! :)
    majd erre is remélhetőleg sor kerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsicsipos! Igen a Lao Sechuan az első szerintünk:) A. mostanában egyébként panaszkodott, hogy a Lanzhouban éppen nem főznek annyira jól:(

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly