Vagy mi....mert ugye, mostanában mindent tiramisunak nevezünk, ami kicsit is hasonlít rá...mondjuk van benne mascarpone:) Szóval csak olyasmi, de azért nagyon finom. Bár még érzek rajta fejlesztési lehetőséget.:)
Epres tiramisu
Hozzávalók:
20 dkg eper (CH 14,0g)
2 dl Hulala tejszín (CH 26,0g)
10 dkg babapiskóta (CH 79,3g)
25 dkg mascarpone (CH 7,8g)
Az epret megmossuk és megszabadítjuk a csumájától. Pár szemet félreteszünk a dekorációhoz, a többit kockára vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét is, végül óvatosan összeforgatjuk az eper darabokkal. Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, majd rásimítjuk a habot. Tetejét eperszeletekkel díszítjük és legalább egy éjszakára hütőben pihentetjük.
CH összegző:
4 méretes adag összesen: 127,1 gramm
1 adag: 31,8 gramm
Mindig követlek ám! Nagyon szeretem a bejegyzéseidet! :o) Jó kis receptjeid vannak, bár én nem vagyok nagy konyhaművész, ezt kipróbálnám, a babapiskóta tényleg megpuhul? Mert tiramisunál ugye kávéval locsolunk..
VálaszTörlés@loopex Nekem másfél napot volt a hűtőben fogyasztás előtt és tök puha lett a babapiskóta:)
VálaszTörlésTök mindegy mi a neve, mert egyszerűen mesés
VálaszTörlés