2011. május 3., kedd

Petrezselymes krumplis tekercs

Mostanában egyre komolyabb maradékhasznosítási bajnok leszek:) Gondolom mindenki kitalálta már, hogy ezúttal egy adag petrezselymes krumpli esett az áldozatomul. S milyen remek tavaszias péksütemény lett belőle. Frissen kevés vajjal kenegetve, később körözöttel megkoronázva pusztítottuk el.


Petrezselymes krumplis tekercs
Hozzávalók:
25 dkg petrezselymes krumpli (1 dkg petrezselyemmel számoltam - CH 51,0g)
25 dkg liszt (CH 190,8g)
5 dkg vaj (CH 0,2g)
2 kocka medve sajt (CH 2,8g)
1 tojás (felét megtartjuk a tetejére - CH 0,6g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
1,5 dl tej (CH 9,2g)
2 dkg reszelt sajt a tetejére (CH 0,3g)
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ekkor kisodorjuk, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. Tetjét tojással megkenjük, kevés reszelt sajttal megkoronázzuk. 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

CH összegző:
A teljes (12 db) adag: 254,9 gramm
1 tekercs: 21,2 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly