2011. január 31., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves


Maradt a tegnapi ebédből egy kevés csirkemell, pont elég lett egy 4 adagos levesnek. Nagyon jól sikerült. Némi szilvalekváros derelyével kiegészítve remek vacsora lett.


Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók:
2 ek olaj (CH 0,0g)
1 kisebb fej vöröshagyma (5 dkg – CH 4,2g)
20 dkg csirkemellfilé (CH 1,0g)
1 közepes sárgarépa (6,5 dkg – CH 5,3g)
1 kisebb petrezselyemgyökér (1,5 dkg – CH 0,9g)
1 jó marék zöldborsó (5 dkg – CH 7,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
2 tk keményítő (1 dkg – CH 9,0g)
tárkony, só, bors (CH 0,0g)
víz (esetleg csirkealaplé) (CH 0,0g)

A csurgatott tésztához:
5 dkg liszt (CH 38,2g)
fél tojás (CH 0,3g)
kevés víz (CH 0,0g)

A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymára dobjuk. Hagyjuk párolódni, hogy az olajban kiengedje a színét, hozzáadjuk a fehérrépát és a zöldborsót is. Jöhet rá a felkockázott hús, amit fehéredésig párolunk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt. Mikor megpuhult a hús és a répa, akkor bele csurgatjuk a tésztát. Amíg fő a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá néhány kanál levest, végül besűrítjük vele a levest.

A fenti adag számunkra négy evésre elegendő. Így egy adag 17,2 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ha csirkealaplével készítjük, akkor picit változik a szénhidráttartalom!

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly