2011. január 14., péntek

Kenyérlángos - sokadik verzió

Sokadik, de ezúttal kiszámolt verzió. Mellesleg nagyon finom és laktató. Az alaptészta a már jól bevált rozsos pizza (azóta naannak is ezt sütöm). 


Kenyérlángos
Hozzávalók: 
10 dkg kenyérliszt (BL80 - CH 76,3g)
10 dkg tk rozsliszt (RL190, vitamill - CH 73,6g) 
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
ízlés szerint só (CH 0,0g)
1,5 dl langyos víz (CH 0,0g)

Feltét:
3 dkg tejföl (CH 1,1g)
2 gerezd zúzott fokhagyma (5 g - CH 1,3g)
1 kk oregánó (CH 0,0g)
ízlés szerint só (CH 0,0g)
1 kisebb fej hagyma (5 dkg - CH 4,2g)
2 szelet paraszt sonka (sovány, 10 dkg - CH 0,1g)
10 dkg reszelt sajt (CH 1,6g)
A munkát a hozzávalók tartályba dobálásával kezdtem, aztán BB összedagasztotta. Majd hagytam duplájára kelni. Ezután lisztezett felületen átgyúrtam és kisodortam. Majd rákerültek a feltétek: fokhagymás fűszeres tejföl - reszelt sajt - hagyma szeletek - sonka kockák - őrölt pirospaprika (erős is). Ezután pedig ment a 200 fokos légkeveréses sütőbe, ahol 25 perc alatt készre sült.

8 szelet lett a teljes mennyiségből - 158,2 g szénhidrát. Vagyis egy szelet 19,8 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly