2011. január 23., vasárnap

Avokádókrém


Anyósom verzióját készítettem el. Finom lett. Számomra kicsit hasonlít a padlizsánkrémre, csak jelentősen gyorsabban megvan.


Avokádókrém
Hozzávalók:
2 kisebb avokádó (30 dkg – CH 22,2g)
2 gerezd fokhagyma (5 g - CH 1,3g)
1 evőkanál olívaolaj (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
A jó érett avókádót megtisztítuk, majd a késes robotgébe tesszük és a többi hozzávalót hozzáadva krémesítjük. (Esetleg villával összetörjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, illetve a többi hozzávalót.)

8 piritósra lett bőségesen elég a fenti adag. Így egy adag krém 2,9 gramm (Ceres Graham kenyér tetején: 12,2 gramm) szénhidrátot tartalmaz.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly