A sós rágcsálnivalók különleges helyet foglalnak el a szívemben. Így szívesen kísérletezek velük. Most éppen az alábbit sikerült kiötölni, ami igencsak gyorsan elfogyott, szóval azt hiszem jónak minősíthetem.
Feta sajtos rudacska
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
10 dkg feta sajt – Apetina (CH 2,5g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
5 dkg vaj (CH 0,3g)
só (CH 0,0g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
0,5 dl tej (CH 2,7g)
1 tojás és reszelt sajt a tetejére (CH 0,6g+0,8g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen egy órát kelni hagyjuk. Ezután kisodorjuk, csíkokra vágjuk, sütőpapíros tepsire fektetjük, felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokos légkeveréses sütőben pirulásig sütjük.
Összesen 27 rúd lett a fenti mennyiségből, tehát egy rúd kb. 7,4 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.