Ez a kosárka még a Kifőztük magazin Kiss receptversenyére készült tavaly. Ott nem ért el komolyabb eredményt, de azért nekünk nagyon ízlett, így itt a helye.
Sajtkrémes kosárka
A kosárkához (16 db):
18 dkg liszt (CH 137,3g)
6 dkg vaj (CH 0,3g)
1 tojás sárgája (CH 0,3g)
1 ek tejföl (3 dkg – CH 1,1g)
só
A töltelékhez:
5 dkg vaj (CH 0,3g)
5 dkg tömlős natúr krémsajt (CH 0,9g)
2 dkg reszelt sajt (CH 0,3g)
esetleg só (CH 0,0g)
A tetejére:
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
esetleg Piros Arany
A kosárkához a lisztet és a vajat a késes robotgéppel összedolgozzuk. Majd kézzel gyors mozdulatokkal a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, legalább egy órára, de akár egy egész éjszakán át is pihenhet. Ezután vékonyra sodorjuk, majd 8 cm átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk belőle és az olvasztott vajjal alaposan kikent kosárkaformába nyomkodjuk őket. A kilógó széleket levágjuk, majd 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük a kosárkákat. Rácson hagyjuk kihűlni őket. A krém hozzávalóit villával alaposan összedolgozzuk, majd a kihűlt kosárkákba töltjük, reszelt sajttal megszórjuk és esetleg Piros Arannyal díszítjük.
Meglepő módon 16 kosárka lesz belőle, így egy darab 8,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Pont jókor jött a recept, a hétvégén vettem ilyen kis formákat!
VálaszTörlésBár nem is gondolkodtam sós töltelékben, de szerintem nagyon finom lehet, úgyhogy recept mentve! :)
@szemirámisz Örülök, hogy tetszik. Már régóta tervben van édes töltelékkel is a kosárka, remélem hamarosan meg is tudom valósítani.
VálaszTörlésSzépségesek
VálaszTörlés