Délután a szunyókálásból felébredve vágytam valami könnyed rágcsálnivalóra vágytam. A múlt vasárnapi vajas sajtos pogácsát tunningoltam kicsit tovább. Így talán még finomabb lett.
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
negyed kocka élesztő (CH 0,0g)
10 dkg vaj (CH 0,5g)
9 dkg reszelt sajt (CH 1,4g) (ennyi volt kéznél)
1 dl tejföl (CH 4,3g)
só (CH 0,0g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
1 tojás (CH 0,6g)
15 dkg főtt áttört burgonya langyosra hűtve (CH 30g)
A krumplit megfőzzük és áttörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk (ismét igaz, hogy akik nem számolgatnak cukrot, azok egy csipet cukrot is adhatnak hozzá). Ezután a többi hozzávalóval (a tojásból csak a sárgáját, a sajtból pedig csak a felét adjuk hozzá a tésztához) összedagasztjuk. Lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Ekkor ujjnyi vastagra sodorjuk. Kockára vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tetejét a felvert tojás fehérjével lekenjük, reszelt sajttal megkoronázzuk és 200 fokos légkeveréses sütőben pirulásig sütjük.
Összesen 36 db pogácsa lett belőle, így egy darab hozzávetőlegesen 6,4 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Volt őrző is...aki pár pillanattal később tolvajjá változott:)
Ez a macska, nagyon szép és huncut :)
VálaszTörlés