2011. január 13., csütörtök

Sörös kifli


Amikor megláttam Fűszeres Eszternél már tudtam, hogy lesz helye a hétvégén megmaradt fél doboz sörnek. Nem lett rossz, de azért számomra a graham kifli maradt az abszolút befutó hzi péksütiből....jelenleg;)

 
Sörös kifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt (CH 381,5g)
1 zacskó szárított élesztő (CH 0,0g)
1 kk só (CH 0,0g)
2,5 dl sör (CH 11,5g)
0,5 dl víz (CH 0,0g)
1 ek étolaj (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Kisodorjuk, 8 cikkre vágjuk a kört, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 40 percet letakarva állni hagyjuk. Vízzel alaposan lespricceljük, majd 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Egy kifli 49,1 gramm szénhidrátot tartalmaz, szóval egy étkezésre nem éppen ideális, hiszen egy darabot sem ehetnék meg reggelire, vagy vacsorára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly