2011. január 16., vasárnap

Langyos sajtos dip – harmadik felvonás

Sokára álltam neki a korábbiak (első, második) után. Amerikai oldalkon találtam több receptet is, azokból gyúrtam össze az alábbit. De ez sem tökéletes, mert nagyon dominál benne a kukoricaliszt íze. Így lesz negyedik....remélhetőleg utolsó felvonás. Mert nem nyugszom bele, hogy e-betűk nélkül nem lehet megvalósítani.


Langyos sajtos dip
Hozzávalók:
5 g vaj (CH 0,03g)
5 g kukoricaliszt (CH 3,5g)
1,25 dl tej (CH 6,6g)
2 db medve sajt (kisebb fajta – CH 2,8g)
5 dkg reszelt cheddar sajt (CH 0,8g)
1 kk csípős pirosarany (CH 0,0g)
1 kk chilipor (CH 0,0g)
fél kk. Piros paprika (CH 0,0g)

A vajon megfuttatjuk a kukoricalisztet, majd kézi habverőben folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, a fűszereket, majd a sajtokat. Addig melegítjük amíg tökéletesen összeolvad. Langyosan tortillával tálaljuk.

Két adag volt a fenti, így egy adag 6,9 gramm szénhidrátot tartalmaz. Hozzá 5 dkg tortilla fogyott el, ami 32,7 gramm szénhidrát. Egy komplett adag tehát 23,3 gramm. 

3 megjegyzés:

  1. Kitartás, hetente megnézem, van-e fejlemény... kérjük a negyedik felvonást! :)

    VálaszTörlés
  2. @Geszto Ilyen kedves kérésnek nem tudok ellenállni, jövő hétre beiktatom...reméljük az lesz a tökély:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly