Klasszikus családi sütemény nálunk, aminek a zserbóhoz és a hókockához hasonlóan mindig sikere van. (Upsz az említettek receptje sincs még fent a blogon, sebaj, majd egyszer). Most viszont a Dolce Vita blognak és szerzőjének Vrábel Krisztának szeretnék ezzel a süteménnyel boldog blogszületésnapot kívánni.
Egy tojásos krémes
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 sütőpor
1 tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin
esetleg tej
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, 5 felé szedjük, egyenként lappá sodorjuk és egy közepes tepsi hátoldalán világosra sütjük.
Krém:
1 liter tej
3 dl gyenge kávé
5 kanál liszt
1 kanál kakaó
1 kanál porcukor
egy csomag csokoldés pudingpor
10 dkg vaj
A krém hozzávalóit – a vaj kivételével - csomómentesen elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzá keverünk a vajat, majd a lapok közé kenjük. Egy nagyobb vágódeszkát teszünk a tetejére és egy éjszakát pihenni hagyjuk. Ezután szeletekre vágva tálaljuk.
Nem tudom megmondani, hogy összesen hány szelet lesz az adagból, mert mi most feleztünk anyuval. Így most kivételesen eltekintek a szénhidráttartalom megadásától.
Nagyon guszta és isteni lehet
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlés