2011. január 9., vasárnap

Füstölt sajtos nem lehet abbahagyni csirkemell

Annyira sokan, annyira jókat írtak erről a híres nem lehet abbahagyni csirkéről, hogy most a családi vendégeskedés alkalmából én is elkészítettem. Persze a saját változatomat...mert hát nyilván mindenki alakít rajta picit. Fogalmam sincs, hogy kitől származik az eredeti recept. Tényleg finom a kész étel, bár nálam az ilyen jellegű fogások közül nem taszította le a trónról tejszínes verziót.



Nem lehet abbahagyni csirke
Hozzávalók:
1 csirkemell (60 dkg – CH 3g)
5 evőkanál liszt (10 dkg – CH 76,3g)
1 tk só (CH 0,0g)
1 tk pirospaprika (CH 0,0g)
1 kk majoranna (CH 0,0g)
1 kk bors (CH 0,0g)
3 gerezd fokhagyma (1 dkg – CH 2,6g)
1 közepes fej vöröshagyma (10 dkg – CH 8,3g)
20 dkg reszelt Karaván sajt (CH 3,8g)
4 ek olívaolaj (CH 0,0g)
2 dl tejföl (CH 7,6g)
1 dl tej (CH 5,3g)
vaj a tepsi kikenéséhez (CH 0,0g)
A fűszereketet elkeverjük a liszttel, majd megforgatjuk benne a csirkemell szeleteket. Majd a vajjal kikent tepsibe fektetjük a szeleteket, majd a maradék lisztet egyenletesen eloszlatjuk rajta. Rászórjuk a fél karikára vágott hagymát. Betereítjük a reszelt sajttal és betakarjuk az olajjal, tejjel és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel. Alufóliával letakarva 200 fokon 30 percet sütjük, majd a fóliát levéve 15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Ebből esetünkben 8 kisebb adag lett, így egy adag 13,4 g szénhidrátot tartalmaz. A körettel nem számlok, mert azt mindenki mást választott. Fűszeres pirított krumpli volt és párolt rizs.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly