2011. június 8., szerda

Rosenstein

Már nagyon sokan ajánlották a Rosensteint. S volt szerencsém a szakácskönyvüket is végiglapozni. Így nagyon komoly elvásárokkal indultam neki a tegnapi vacsorának.

Eper krémleves

Húsleves háziasan gazdagon
Nem csalódtam, isteni finomat ettünk és kiemelkedően jó volt a kiszolgálás is. Zsebi leendő keresztapukájával kiegészülve hármasban vágtunk neki a gasztroélménynek. Kezdetnek azért megkűzdöttünk az étlappal, olyan finom fogások vannak rajta, hogy mind a hárman úgy éreztük, hogy beköltöznénk egy időre:) Azért sikerült választani:

Gergő levese: Húsleves háziasan gazdagon
Kettőnk levese: Hideg eper krémleves

Tepsis csülök
Mozarellával sült fiatal bárány fehérborban párolva


Rántott bárány lilahagymás-majonézes burgonyával
Gergő főétele: Tepsis csülök
KáeM főétele: Mozarellával sült fiatal bárány fehérborban párolva
Az én választásom: Rántott bárány lilahagymás-majonézes burgonyával

Házi lekváros palacsinta
Sült túrós táskák áfonyával
Gergő desszertje: Házilekváros palacsinta (egy barackos és egy szilvalekváros palacsinta)
Kettőnk választása (amit - nagyon figyelmesen - külön tálalva kaptunk meg): Sült túrós táskák áfonyával

A tálalás nagyon szép volt minden fogásnál. Részemről teljesen elégedett voltam a levessel és a főétellel. A desszertnél kicsit sajnáltam, hogy nem házi készítésű volt a túrós derelye (leglábbis számunkra erősen így tűnt), illetve az áfonya dolognál én szószra számítottam nem lekvárra, de nagyon finom volt így is, kiemelkedően szépen tálalva ez is. Gergő kicsit több csülköt is el tudott volna képzelni a főételében. Valójában az adagok teljes mértékben egy ilyen kategóriájú étteremhez mértek voltak...avagy nem túl nagyok, hogy tényleg kényelmesen végig lehessen enni egy három fogásos menüt. Kiemelkedően finom volt a pincérünk által ajánlott mentás-lime-os bodzaszörp:)

A pincérek nagyon figyelmesek és nem tolakodóak voltak. A tulajdonosok is ott voltak folyamatosan a vendégek körül, mosolyogtak kedvesen mindenkire. Mindenki nagyon kedves és barátságos volt. A légkör pedig igazán vendégmarasztaló. Nem volt teljesen telt ház, de azért elég sokan voltak.

Mind a hárman jól laktunk. Italokkal és az étlapon is jelezett 10% szervízdíjjal kiegészítve 22275 pénzt hagytunk ott (nem voltunk meglepve, hiszen a honlapon fent van a komplett étlap és az árak is). Nagyon örültem, hogy lehet kártyával fizetni. S annak is, hogy a felszámított szervízdíj mellé nem fogadták el a borravalót...mert bevallom a fix szervízdíj esetén mindig gondban vagyok, mert hogy a fix díj esetében kevéssé tudja a vendég jelezni a borravalóval az elégedettségét, ennek ellenére elfogadhatatlannak találom, ha a fix díj mellett még elfogadják a borravalót is.

Összefoglalóan nagyon kellemesen éreztük magunkat és biztosan visszatérünk még kipróbálni az étlap többi fogását is. Bár árnyékot vetett a kellemes vacsorára - a már említett nem házi készítésű desszerten kívül - , hogy két nem tökéletesen elmosogatott evőeszköz is került az asztalunkra.:( Az egyiket eleve cserélték, mert nem olyan verzió járt a vacsoránkhoz, a másik helyett kérésünkre hoztak másikat.

Az én képeim telefonnal készültek, de néhány fogásról professzionális képek is elérhetőek a honlapon a galériában.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly