2010. január 16., szombat

Kedvenc filmek

Annyira sokan megírták már, hogy én sem, mi sem szerettünk volna lemaradni. Két ötös lista következik. Nagyon nehéz volt választani, hiszem imádjuk a filmeket, ahogy az látszik is a Mozizós cimkének köszönhetően. A házi film gyűjteményünk jelenleg több, mint háromszáz filmből áll…és természetesen folyamatosan bővül.






KáeM listája:

1. Hatodik érzék - Klasszikus, az elmúlást, a halál értelmét, és, hogy valójában milyen relatív is az emberi látás mód. Avagy az ember azt lát amit látni akar. 

2. A.I./ 200 éves ember - két hasonló, mégis különböző film, mindkettőben a "mitől is ember az ember" témát boncolgatja, két nagyon különböző szempontból. Mindkettő sokkal többről szól, mint elsőre látszik, elgondolkodtat.

3. Magyar vándor - Hát igen, ez egy nagyon jól sikerült film, ami viharos történelmünket boncolgatja humoros formában, a legjobb magyar színészekkel.

4. Adatrablók -Egy, az informatika őskorából származó film, amely már előre vetítette az informatika későbbi hatalmát, illetve hogy a nagyvállalatok milyen visszaéléseket követnek el.

5. Wall-e - Elsőre egy nagy aranyos mese. Mögötte azonban a valóság egy elég rideg verziója, a föld pusztulásával, és egy kellemes, bár kevéssé reális meg(fel)oldással.







Vica listája



Aszerint választottam, hogy ha csak úgy néznénk valamit, akkor melyik filmeket veszem leggyakrabban elő a tartóból, mostanában és a közelmúltban. A lista egy év múlva biztos tartalmazna új elemeket.



1. Nincs kettő négy nélkül – ezt már gyerekkoromban is imádtam és nagyon örültem, hogy KáeM is osztozik a két bunyókirály (Bud Spenser és Terence Hill) iránti rajongásomban, a filmjeik többségét nagyon szeretjük (a külön forgatottakat is), de ez a leggyakrabban nézett. Bár kétségtelen, hogy nem kellene sokat erőltetnem a buksit, hogy mindegyikből tudjak idézni.

2. Magyar Vándor – hát ezt a koleszos években annyiszor néztük, hogy félő volt, hogy megromlik a dvd. Láttunk belőle több változatot is, amik apróságokban tértek el egymástól. Senkinek nem ajánlom, hogy velünk tekintse meg a filmet, mert nem élmény tekintettel arra, hogy az egészet tudjuk kívülről.

3. Férj és férj – még életemben annyit nem röhögtem moziban filmen, mint ezen. S azóta is tudok otthon is minden alakommal fulladozni a nevetéstől.

4. Csak szex és más semmi – több magyar alkotást is szeretek, de ennek is olyanok a poénjai, hogy újra és újra megnevettet.

5. Harry Potter sorozat – mindegyik rész, bár leggyakrabban az első kerül elő, mert valahogy érzésem szerint az lett a legjobb, az még tényleg ifjúsági film, ami nem akarja patakokban folyatni a vért, mint némelyik a későbbiek közül.



És akkor még nem említettem a nagyon újdonság Avatárt, amit már nagyon várok, hogy megjelenjen, illetve a meséket, mint Shrek, Oroszlánkirály, Szőrnyek az űrlények ellen, vagy a tudományos fantasztikus alkotások közül a Magot, a Holnap utánt, a Különvéleményt, az A.I-t. S hát szép emlékeket idéz a Men in Black is, főként a második, de azért szeretjük az elsőt is, vagy az Amerikai pitét, amiből leggyakrabban a harmadik kerül a lejátszóba….na jó nem sorolom fel az összes filmünket. Talán egyszerűbb lett volna, az 5 film, amit nem szeretek című lista.

Tovább dobnánk a labdát a család többi tagjának blogjai felé: Királypyton és Nudli.




1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly