2010. január 28., csütörtök

Alkonyat


Nos hát a könyveket befejezve, megnéztük a filmet is. Legalábbis az elsőt…hát, mint már annyi más könyvből készült film esetében itt is azt érzetem, hogy a könyvhöz képest igen csak gyenge lett a film. Számomra nem adta vissza, amit a könyv alapján vártam volna. Arról nem is beszélve, hogy a női főszereplőt finoman sem éreztem jónak. A leírás alapján valóban hasonlít, de ennyi, játékra gyenge volt, nagyon gyenge…s túl sokszor látszott rémültnek, vagy tükrözötött félelem az arcán, aminek a könyv alapján lényegében nagyon ritkán kellett volna csak látszania. Egyszóval továbbra is kiváncsian és egyre csökkenő elvárásokkal várom a többi kötet megfilmesítést. Nem tervezem moziban megnézni egyiket sem, kibírom míg megjelennek dvd-n.


A borítóról az alábbiakat lehet megtudni:
„Bella Swan (Kristen Stewart) mindig is más volt, mint a többiek, nem azzal teltek napjai, hogy más fiúkkal flörtölt, mint a többi tini lány. Mikor az anyja újraházasodik, elküldi a lányát, hogy az apjával éljen egy washingtoni kisvárosban. Bella nem túl sok jót vár az új helytől, ám ekkor megismerkedik a titokzatos és szédítően jóképű Edward Cullennel (Robert Pattinson), akihez fogható fiúval még életében nem találkozott. Intelligens, szellemes és mintha minden gondolatát előre látná. Hamarosan meglehetősen szokatlan, de annál szenvedélyesebb románc alakul ki a két fiatal között. Edward ugyanis nem mindennapi fiú: gyorsabban fut, mint a leopárd, pusztakézzel képes megállítani a szembejövő autót és 1918 óta egy percet sem öregedett.
Mint minden vámpír, ő is halhatatlan. De neki nincsenek tűhegyes szemfogai, nem iszik emberi vért, családjával más vámpíroktól eltérő életmódot választott magának. És Edward úgy érzi, Bellában végre megtalálta azt a lelki társat, akire már 90 éve vár. De minél közelebb kerülnek egymáshoz, Edwardnak annál inkább távol kell magát tartania tőle, ugyanis a lány illata teljesen megőrjíti, s sejthető, hogy egy vámpírnál ez mit jelent... Ráadásul a városban hamarosan megjelenik Laurent (Edi Gathegi) és James (Cam Gigandet), a Cullen-család halálos ellenségei, s szemet vetnek Bellára...”


Ja és hogy valami pozitívat is írjak. A férfi főszereplő választás határozottan jó, s többnyire jól is alakítja a szerepét, bár magyar hangnak jobban örültem volna a Harry Potterben már „megszokott” hangnak.

A dvd borító képe innen,a további képek szokásosan.

1 megjegyzés:

  1. Hi!
    Emlékeztem, h írtál róla :o)), megszereztük a filmeket és sikerült egybe megnézni egy "mozidélután" alatt az 1. részt és a 2-at. Nagyon tetszett (lehet h szerencsém volt mert nem olvastam, így más szögből nézi az ember.) De most már a könyv is kezemben van, ma reggel (munka előtti kis perceimben) álltam neki, kivácsi vagyok milyen benyomásaim lesznek...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly