2010. január 31., vasárnap

Baconos csirkemelltekercs sajtmártással

Nem is tudom honnan jött az ötlet, hogy ez legyen ma az ebéd, de jött az ihlet, s hát ki vagyok én, hogy ellenálljak neki. Nem is bántam meg, nagyon finom lett.


Baconos csirkemelltekercs sajtmártással
Hozzávalók: 1 csirkemell, 6 szelet bacon, 6 szelet sajt, kevés vaj, kevés tej, 1 fél lilahagyma
Mártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, tej, 10 dkg reszelt trappista, 5 dkg tejszínes krémsajt, 2 szelet lapkasajt, só, bors, szerecsendió, petrezselyem
A csirkemellet 6 szeletre vágjuk, majd sózzuk és enyhén megkloffoljuk. Mindegyik szeletre fektetünk egy szelet bacont, és egy szelet sajtot, feltekerjük majd kivajazott sütőtálba tesszük szorosan egymás mellé. Közé vágunk egy fél lilahagymát, majd annyi tejet öntönk rá, amennyi éppen ellepi. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva puhára sütjük. Nálam ez majdnem egy órát tartott 180 fokon légkeveréssel.
Közben elkészítjük a sajtmártást: a megolvasztott vajon a lisztet megpirítjuk, majd felöntjük némi tejjel, habverővel simára keverjük, és hozzáadjuk a sajtokat. Összeolvasztjuk, fűszerezzük, s a kívánt sűrűség eléréséhez megfelelő mennyiségű tejet adunk hozzá.
A kész hústekercseket rizzsel és a mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly