2010. január 25., hétfő

VKF! XXXI.

Nagyon tetszett a forduló a kiíráskor, most meg a szombati disznóvágás miatt majdnem lemaradtam róla. Miközben kerestem a megfelelő receptet, rájöttem, hogy számomra nem is olyan egyszerű ez a forduló, hiszen azért az esetek 99%-ában sikerül kiszámítanom, hogy mennyit is kell főzni, így nem szokott maradék lenni. Azért arra jutottam, hogy a hűtő tartalmának a felhasználása is tekinthető maradékfelhasználásnak, nem csak egy konkrét már kész étel újragondolása.





Alufóliás batyus hús
Hozzávalók:
1 csirkemell 4 szeletre vágva,
4 méretesebb krumpli héjában előfőzve (ennek egy része maradék, héjában sütött krumpli volt),
1 kisebb fej vöröshagyma (egy fél nagyobb árválkodott a hűtőben jobb sorsra várva, plusz némi lila is maradt a héjában sült krumplis vacsorából),
Tejföl (annyira maradék, hogy kicsit már szavatossági időn túl is voltunk)
Magyaros grill pác (Kalocsai)
A csirkemell szeleteket a Kalocsai páccal bekentem és állni hagytam. A krumplit karikára vágtam és alufóliára tettem, ráhalmoztam a hagymát, illetve egy kevés tejfölt is. Ezután jött a hússzelet, végül megint egy kevés tejfölt. Bebatyuztam és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem. Bogyiszlói paprikával kínáltam. S tanulság a jövőre nézve, hogy ez a pác nem olyan sós, mint általában a pácok, így emellett még nyugodtan lehet sózni is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly