2010. január 19., kedd

KFC káposztasaláta

A költözés előtti takarításkor ért utol a végzet. Igazából a kedvenc salátám a jó magyaros tejfölös uborka saláta, de ezt már mondtam. Szorosan követi az ecetes cukros borsos lében pihegő káposzta saláta, szintén ebből a verzióból a paradicsom saláta, aztán nagyjából ennyi, ja még a cékla. A többiféle salátát nem igazán szeretem. Nekem a saláta kísérő, nem főétel és nem köret. Aztán a nagy takarításból elszaladtunk a közeli KFC-be, hogy a szendvicsnél értelmesebbet is együnk. Szeretem a csípős csirkecsíkokat. KáeM meg feldobta, hogy kóstoljam meg a salátát. Hát elvesztem. Odáig vagyok tőle meg vissza. A menühöz adott ketcsuphoz hozzá sem nyúltam. A krumpli csak kedves kiegészítés volt, mert ez a saláta ez köret is lehet, elég lenne krumpli nélkül is. Persze azért lecsúszott a krumpli is:)
A dobozkán rajta van, hogy miből áll, így csak össze kellett raknom otthon az arányokat, az alábbiként sikerült. Ezúttal kolbásszal töltött szűzérme és rizs kiegészítője volt, ahogy a képen is látható.


KFC káposztasaláta
Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 1 sárgarépa, 1 kicsi hagyma, cukor, só, bors, 2 kanál majonéz, 1 kanál tejföl és ugyanennyi tej , 1 kk ecet
A káposztát és a hagymát a reszelő nagylyukú oldalán reszeltem le, a sárgarépát a kicsin. Elkészítettem az öntetet és belekevertem a zöldségeket. Hűtőben állt pár órát fogyasztás előtt. Majd ami maradt az utána is…egyre finomabb lett.
Azóta már otthon a disznóvágáskor is előadtam. Sógornőm annyit mondott: ez ért a legtöbbet az egész menüből…végülis nem tudom, hogy ez bók volt vagy kritika, mert a kaja többi részét is én csináltam.

6 megjegyzés:

  1. Annyira szeretem a KFC-s salátát, überelhetetlen!
    Kifogom próbálni a receptedet, nagyon kiváncsivá tettél.
    Már láttam másnál is, hogy pontosan ez volt-e, azt nem tudom, de elkészítem.
    Ha csak egy kicsit hasonlít az eredetire, már megérte. :))

    VálaszTörlés
  2. :) Várom a véleményt. Párom szerint jobb, mint az eredeti. Az tény, hogy szósz több van rajta.

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Biztos finom recept.

    VálaszTörlés
  5. Biztos finom recept.

    VálaszTörlés
  6. Remélem kipróbáljátok;) Tessék referálni:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly