2010. január 27., szerda

Leslie L. Lawrence – Fekete Özvegy

Régi nagy kedvencem az író, különösen amikor ezen az álnéven, és Lawrenceként főszereplő is benne. Ezek közül is a keleti kultúrában játszódó könyvek tetszettek eddig a legjobban, ezért örültem, amikor láttam, hogy az újonnan megjelent könyve pont ilyen.


A könyv követi a klasszikus Lawrence stílust, azaz helyi James Bondunk bele keveredik ártatlanul valami slamasztikába, ahol furcsa gyilkosság (sőt általában, és esetünkben is) sok gyilkosság történik. Jelen kötetekben egy filmforgatás, illetve annak tagjai az áldozatok. És persze főhősünk sok fordulattal, misztikus eszközökkel megpróbálja felgöngyölíteni az ügyet. A végén természetesen mindig jön az összefoglaló-magyarázó elbeszélés, amit általában egy beszélgetés keretében mesél el főhősünk, és itt esne le az olvasónak, hogy mi miért történt a műben.





A könyv alapvetően kellemes felvezetéssel indul, bár kicsit lassan bontakoznak ki az események, de azért nem unalmas, majd második harmadtól kicsit lapossá és túl kuszává válnak a szálak, és egy kicsit összekapott rövid megoldó rész zárja, szintén hasonló magyarázattal.


A könyv elolvasható, de bennem kicsit csalódást okozott, mert az eddigi könyveihez képest nagyon gyenge a háttér (kiváltó) sztori, és nagyon erőltetett is. Az eddigiektől eltérően számos szereplőnek nincs valódi szerepe a könyvben, kívülállók (ez sajnos közben is érződik) és a végén sem történik meg a feloldása. És amin abszolút meglepődtem, több ilyen szereplő a végső magyarázó résznél egyszerűen olyan szerepet kap, hogy azért tette amit tett, mert csak. Talán megért volna még egy kört a könyv szálainak átgondolása, de talán majd legközelebb. Minden esetre egyszer elolvasható a könyv, de kétség kívül nem a legjobban sikerült kötete.

A fülszöveg:
Leslie L. Lawrence Szinavatra Rao főfelügyelő kérésére testőri feladatot vállal Angáriká, a népszerű színésznő mellett. El kell kísérnie védencét egy távoli dzsungelfaluba, ahol a színésznő filmet forgat. Már az indulást is baljós jelek kísérik, egy színésznő öngyilkos lesz, majd feltámad és meg akarja ölni a botcsinálta testőrt. A fenyegető jelek sokasodnak, gyilkosság gyilkosságot követ. A dzsungel haragvó démona, a Fekete Özvegy öldökli a színészeket. Vagy mégsem ő? Hősünk kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját és beveti magát a dzsungelbe, hogy elkapja a gyilkost. És közben égnek a halotti máglyák...

A fülszöveg és a kép a bookline oldaláról származik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly